Pages

Friday, December 3, 2010

simbol PEACE..

ni sy nk bgtau korg semua 1 info yg sy dpat drpd lecturer kimia sy kt matrix dulu.. pasal symbol PEACE..


mesti korg tau sgt la simbol ni.. simbol ni selalu jd trademark masa tgkp gmbr.. sy pon dulu sebelum tau pasal ni mmg slalu brgambar wt peace.. tp sejak dh tau ni.. mmg xnk buat la.. tp disebabkn dh terbiasa susah jugak.. kadang2 tu terbuat.. tp alhamdulillah skrg ni dh biasa xbuat dh..

sebenarnye simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi.. Simbol ini telah digunakan oleh Yasser Arafat (Bekas Presiden Palestin), Richard Nixon (Bekas Presiden amerika) dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika).. Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya simbol gerakan Illuminati.. Tanda “v” mempunyai
pelbagai sejarah.. V (tanda tangan) adalah tanda huruf Roman yang bermaksud nombor 5 dan Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati (pertubuhan Yahudi).. Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai tanda “Law of Fives” (Hukum Lima).

Di dalam tulisan Yahudi, huruf V (Van) bermaksud ‘Nail’ (Kuku).. The Nail adalah salah satu tanda rahsia Syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala.. Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya.. Anton Lavey, pengasas Church of Satan (Gereja Syaitan), menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya.. Salah seorang penyelidik menegaskan, simbol PEACE adalah dari simbol kumpulan Yahudi yang anti Kristian (antiChrist).. Mereka mengambil salib kristian dan mematahkannnya ke atas dan menerbalikkannya ke bawah. Tanda 3 palang yang menghala ke bawah membawa maksud ; Past (Palang kanan), Present (Palang tengah) dan Future (Palang kiri)..

0 suara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this