Pages

Saturday, June 11, 2011

Pesanan..


Kamu bernasib baik sekiranya memiliki kekasih yang sejati, kawan yang setia, dan orang lain yang sentiasa berada disekeliling untuk menyokong setiap tindakan kamu.. Tetapi kamu perlu ingat, dua orang yang paling penting dalam hidup kamu adalah ayah dan ibu..

Kamu mesti kuat supaya orang lain tidak dapat menggangu ketenangan fikiran kamu, jangan terlalu cepat untuk marah, jangan menjadi seorang yang penakut, dan jangan sesekali kamu leka dengan kebahagiaan yang kamu ada sekarang..

Kamu perlu tahu sekiranya kamu mempunyai masalah yang besar, pasti ada orang lain yang mempunyai masalah lebih besar dari kamu.. Jangan sesekali berasa putus asa terhadap apa yang kamu lakukan.. Terus kejar apa yang kamu impikan selama ini..

Belajar la untuk berjimat, jangan terlalu boros.. Pulangan untuk jangka masa panjang adalah lebih baik dari kepuasan jangka pendek..

Kamu jangan jadi seorang kaki ampu.. Kamu perlu tegas dengan pendirian kamu sendiri.. Buktikan bahawa kamu juga mempunyai harga diri..

Kamu tidak perlu terlalu bergantung terhadap pandangan orang lain terhadap kamu.. Lupakan dan cuba buktikan kepada diri sendiri bahawa kamu boleh menjadi lebih baik daripada apa yang mereka fikirkan..

Tidak semua perkara yang kamu lalui sepanjang kehidupan ini adalah menggembirakan..
Jangan sesekali berhenti daripada melakukan perkara yang kamu suka dan bangga terhadap hasilnya..

Sekiranya kamu mencari pasangan hidup, carilah pasangan yang mampu menjamin masa depan kamu, yang dapat memberikan kamu kebahagiaan, ketenangan dan perlindungan.. Tetapi ingat, WANG BUKAN LA SEGALANYA..

Perkara paling penting sebelum kamu membuat keputusan hidup kamu adalah restu ayah dan ibu.. Sekiranya ayah dan ibu menghalang kamu daripada melakukan sesuatu perkara, ia bukan bermakna mereka 100 % tidak setuju.. Mereka cuma mengingatkan agar kamu tidak tersalah langkah.. Sekiranya kamu yakin dengan keputusan yang dilakukan, buktikan kepada mereka..

p/s : pesanan orang2 tua..

0 suara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this